© architectuur

Staat voor u klaar als architectenbureau, voor een ontwerp van uw woonhuis, werkplek, interieur of grondige aanpassing van het reeds gebouwde.

Niet direct bouwen maar toch verder geholpen willen worden met uw plannen?

Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom voor een vrijblijvend en kostenloos gesprek.

ACCENT LAAT SUPER DUURZAAM PAND BOUWEN

HARDERWIJK ,,Ik weet dat duurzaamheid een hot item is, maar ikwilde het zélf juist heel graag.”‘Eindbaas’ Richard van der Poll van Accent Communicatiemakers maakt met de nieuwbouw van een ‘superduurzaam’ bedrijfspand aan de Goede Reede, nabij de gemeentegrens van Harderwijk richting Ermelo, een droom waar.

Harry Schipper

,,Een pand staat minimaal 30 jaar.Dus als je bouwt, doe het dan in één keer goed.” Van der Poll is hartstikke trots op het toekomstige onderkomen van zijn bedrijf Accent. Eenpand van 24 bij 36 en twee bouwlagen hoog, in co-creatie ontworpen met de Harderwijkse architect Cynthia van der Brom en technisch tekenbureau van Nard Wemes. Deze maand werd de fundering gestort, de geplande oplevering is in mei.

BEMETEN Het is niet zozeer de ruimbemeten omvang waar Richard zoenthousiast over is, maar vooral de energiezuinigheid ervan. ,,Het pand heeft een bijzonder zware geïsoleerde schil”, vertelt hij. Om het gebouw warm te houden - en ‘s zomerskoel - laat hij een aardwarmtepomp installeren. ,,De energie halen we van 72 (!) meter diep. Met een lichtpompje, want door de zware isolatie hebben we niet veel nodig”, weet Van der Poll. Ook de balansventilatie is bijzonder te noemen. Via een warmteterugwininstallatie wordt verse lucht voorverwarmd ingeblazen. ,,In feite worden we energieleverancier. Voor de stroomopwekking komen 360 zonnepanelen op het dak. Daarvan hebben we maar een deel nodig om het pand energieneutraal te maken. De overige panelen leveren stroom terug aan het net.” Ook in de bouw werkt deco-creatie; Van der Poll, de aannemer en de installateur werken meteen ‘open begroting’. ,,Die openheid vraagt om wederzijds vertrouwenen goede samenwerking. En, cocreatie past helemaal bij ons.” Nunog is Accent gevestigd op het Puttense bedrijvenpark aan de HogeEng Oost 24. Er werken negen mensen in vaste dienst en een aantal freelancers. Richard van der Poll is trots dat zijn bedrijf in Harderwijk komt, naast het nieuwe pand van de dierenartsen van Animal Care. ,,We hebben het in Putten altijd geweldignaar onze zin gehad, maar in ons nieuwe pand kunnen we de dienstverlening verder professionaliseren. Straks kunnen we echt laten zien wat we kunnen! En uitstralingen presentatie vinden wij zelf heel belangrijk.Tenslotte zijn wij zelf gespecialiseerd in alles wat een bedrijf nodig heeft om goed zichtbaar te zijn. We maken drukwerk, maar ook reclame, beletteringen, stickers, websites en webshops en dergelijke. Daar komt bij dat wij op onze nieuwe locatie, vlakbij de A28, heel goed bereikbaar zijn.

BEDRIJFSPAND Het nieuwe bedrijfspand is met 1500 m2 wel wat ruim voor alleen het eigen bedrijf.Daarom zoekt Van der Poll nog ondernemers die ook kantoor- of bedrijfsruimte zoeken. ,,Ja, maar niet iemand die even een ruimte zoekt”, verduidelijkt hij. ,,We zoeken naar ondernemers die net als wij duurzaam ondernemen heel belangrijk vinden.” Op goedereede1.nl presenteert Van der Poll het pand, waarbij hij o.a. vertelt over de duurzame investeringen.